dilluns, 16 de març del 2009

El BLOC d'Albalat dels Sorells presenta 4 instàncies per que l'Ajuntament demane subvencions

Ajudes per a promocionar l'us social del valencià durant l'exercici 2009, ajudes per a la digitalització de la documentació històrica dels arxius municipals, ajudes per a la millora d'instal•lacions d'arxius municipals i ajudes per a la realització de treballs de restauració de documents dels arxius municipals.

El BLOC d'Albalat ha presentat per registre d'entrada a l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells diverses instàncies demanant a l'equip de govern del PP que sol•licite subvencions per a promoció del valencià i restauració i millora dels Arxius Municipals.
En este sentit, Nicolau Claramunt, portaveu del BLOC, ha indicat que en quant a la subvenció per a la promoció del valencià, aconseguim dos objectius, el primer, estimular la promoció i l'us social del valencià al nostre poble, cosa que el PP te abandonada; i la segona reduir les despeses per a l'edició de les publicacions de l'Ajuntament, tant El Faro, el llibret de festes i la publicitat de la programació de l'Espai Cultural. Si l'equip de govern demana esta subvenció, podrem pagar una part d'estes despeses amb ella, amb el conseqüent estalvi per a l'Ajuntament, ha comentat Claramunt.

En quant a les subvencions per a conservar i millorar els arxius municipals, el regidor valencianista ha comentat que “es una obligació conservar i actualitzar a l'era d'internet tots els documents que s'han conservat de la història del nostre poble. Es una obligació per que son la font del record de com es vivia fa uns anys a Albalat, i es per això que han de tindre unes instal•lacions adequades per que no es facen malbe amb el temps. Per això el BLOC ha demanat a la persona encarregada de l'arxiu municipal que elabore uns informes de les necessitats de millores dels nostres arxius per que l'equip de govern demane una subvenció amb estos objectius.

Concretament el BLOC ha demanat:

PROMOCIÓ I US SOCIAL DEL VALENCIÀ
Demanem que el Sr. Alcalde presente sol•licitud en termini i forma indicats per la Conselleria d'Educació per a demanar una subvenció per a la promoció de l'us social del valencià al nostre poble amb els següents objectius:
1. Realització de cursos de valencià per a adults, funcionaris i treballadors de l'Ajuntament.
2. Edició de material de difusió i propaganda com puga ser la programació de l'Espai cultural entre d'altres.
3. Rotulació d'indicadors urbans com puguen ser les plaques dels nous carrers, modificació i ampliació dels existents. Indicadors de les instal•lacions municipals.
4. Realització de campanyes de sensibilització i promoció de l'us del Valencià.
5. Edició i publicació de El FARO.
6. Funcionament de l'oficina municipal de promoció i us del valencià.

DIGITALITZACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ HISTÒRICA DELS ARXIUS MUNICIPALS
Que el tècnic encarregat dels arxius municipals elabore un informe per a determinar si als arxius municipals hi ha documentació susceptible de rebre la subvenció per a la digitalització.
Si hi ha documentació susceptible de rebre una subvenció tal i com diu l'ordre de Conselleria, demanem que el Sr. Alcalde presente sol•licitud en termini i forma indicats per la Conselleria de Cultura i Esports per a demanar una subvenció per a la digitalització dels arxius municipals d'Albalat dels Sorells.
Que s'ens faça arribar copia de l'informe del tècnic encarregat dels arxius municipals.
Que se'ns faça arribar copia de la sol•licitud presentada a conselleria per a demanar esta subvenció.
Que se'ns mantinga informat de tot el procés d'este expedient fins que s'acabe de digitalitzar els arxius.

AJUDES PER A LA MILLORA D'INSTAL•LACIONS D'ARXIUS MUNICIPALS
Que el tècnic encarregat dels arxius municipals elabore un informe per a determinar les millores d'instal•lacions que estime oportunes per als arxius municipals.
Demanem que el Sr. Alcalde, que tenint en conte l'informe del tècnic encarregat dels arxius, presente sol•licitud en termini i forma indicats per la Conselleria de Cultura i Esports per a demanar una subvenció per a la millora d'instal•lacions d'arxius municipals d'Albalat dels Sorells.
Que s'ens faça arribar copia de l'informe del tècnic encarregat dels arxius municipals.
Que se'ns faça arribar copia de la sol•licitud presentada a conselleria per a demanar esta subvenció.
Que se'ns mantinga informat de tot el procés d'este expedient fins a les instal•lacions de les millores.

AJUDES PER A LA REALITZACIÓ DE TREBALLS DE RESTAURACIÓ DE DOCUMENTS DELS ARXIUS MUNICIPALS
Que el tècnic encarregat dels arxius municipals elabore un informe per a determinar si als arxius municipals hi ha documentació susceptible de rebre la subvenció per a la Conservació i Restauració.
Si hi ha documentació susceptible de rebre una subvenció tal i com diu l'ordre de Conselleria, demanem que el Sr. Alcalde presente sol•licitud en termini i forma indicats per la Conselleria de Cultura i Esports per a demanar una subvenció per a la Conservació i Restauració dels arxius municipals d'Albalat dels Sorells.
Que s'ens faça arribar copia de l'informe del tècnic encarregat dels arxius municipals.
Que se'ns faça arribar copia de la sol•licitud presentada a conselleria per a demanar esta subvenció.
Que se'ns mantinga informat de tot el procés d'este expedient fins que s'acabe de restaurar els arxius.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada

Anònim ha dit...

Collons Pere, t'han suat els collons eh!!!

Anònim ha dit...

El plazo para pedir la subvención del valenciano ya ha pasado, ¿se ha pedido la subvención?

Anònim ha dit...

Demaneu, demaneu, que pardalets tindreu...

BLOC-COMPROMÍS PER ALBALAT ha dit...

Oscar, com ve dius, el termini per a presentar les instàncies i demanar les ajudes econòmiques va vèncer ahir dilluns dia 16. El BLOC va presentar el registre el dia 11 de març pel matí. Per tant l'equip de govern ha tingut 6 dies per a llegir-se l'ordre, omplir la instància i presentar-la a Conselleria. També te comunique que hem demanat una còpia de la sol•licitud i que sens mantinga informat de tot el procés d'este expedient fins a la concessió de les ajudes. Encara no ens han contestat. Si no ho fan des d'ara fins al pròxim ple ordinari, el BLOC preguntarà si s'han demanat o no estes ajudes.

Anònim ha dit...

ya vos dic yo que aneu a quedar servits, si penseu que uan demanat estos del PP. Per cert, la concechala llibera no es de cultura? Posi questem apañats!!