dimecres, 4 de gener del 2012

El Partit Popular aprova la creació d’una Entitat Urbanística de Conservació en el PAI de Mercadona.


El passat 27 de desembre, en un Ple Extraordinari i Urgent l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells va aprovar, amb els únics vots del PP, la creació d’una Entitat Urbanística de Conservació en el PAI que està urbanitzant MERCADONA.



Segons es desprèn del redactat que va presentar Mercadona, esta entitat de conservació es fa per a un millor manteniment de les obres i la seua protecció. L’argument de l’equip de govern per a crear esta entitat és que Mercadona assumirà les despeses de manteniment de les zones comuns, jardins, mobiliari públic i carrers.

En canvi, per al BLOC-COMPROMÍS les raons són altres. Segons Claramunt, portaveu del grup valencianista a l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, Mercadona va demanar el passat 4 d’octubre permís per a instal·lar unes tanques perimetrals definitives. Tanques que ja estan al seu lloc definitiu, però sense que l’Ajuntament d’Albalat haja donat permís a la mercantil.  Per tant el crear una entitat urbanística de conservació en el sector SUZ-2 de Mercadona significa regularitzar una cosa que de moment és il·legal. Per tant el Sr. Alcalde i l’equip de govern del PP està permetent il·legalitats. I és responsabilitat seua.

Segons l’opinió del portaveu del BLOC-COMPROMÍS, esta entitat és el pas previ per a justificar tancar una zona del poble. Esta és la realitat, ha comentat.


El resultat d’açò és que encara que Mercadona no siga propietària de les zones comuns del sector SUZ-2, ja que els carrers i parcs d’este sector són del poble, la sensació que van a tindre els veïns i veïnes és que no poden accedir al recinte i que tot eixe tros és de Mercadona. Eixa és la conclusió, que va a parèixer que Mercadona s’ha apropiat d’un tros del poble sense cap compensació. Almenys que coneguem.

Si Mercadona necessitava per seguretat, per imatge o per les raons que foren disposar de tots els metres d’eixa zona, es podia haver pactat un altra solució més beneficiosa per a tots, com per exemple que Mercadona adquirira alguna parcel·la dins del poble per a fer un parc públic, ja que segons Claramunt, hi ha zones del poble que, per una mala planificació del urbanisme, no tenen cap zona verda.


Nicolau conclou dient que, és evident que el errors urbanístics del passat no els hem de repetir i tenen difícil solució, però també és evident que l’actual equip de govern quan té l’oportunitat de corregir-los, no ho fa. No sabem si perquè no vol o perquè no té iniciativa ni idees per a corregir-los.

17 comentaris:

pardaler ha dit...

Pero no estava obert a tots els veïns del poble? Què collons fà el candat? Ací algú ens enganya: o Mercadona, o el PP, o Jose Rafa, o tots a l'hora. Què pot valdre tancar TOTS els terrenys com si foren teus?
Els propietaris de Macaria podrien demanar el mateix per al seu PAI, i fer una urbanització a Albalat com pot ser Alfinach... o el "parque empresarial" (ja l'han batejat) de Mercadona?

Anònim ha dit...

Nicolás:
no corrigen los errores urbanisticos PORQUE NO LES SALE DE LOS CO..HONES.
¿Es un error o un horror?.

Anònim ha dit...

Parece que ya han terminado las obras y de momento el recinto permanece cerrado. Paso todos los días para ir a trabajar y lo veo.

Anònim ha dit...

No sé si me ha quedado claro ¿las calles que hay dentro del vallado son municipales y por lo tanto de uso y disfrute de todo ciudadano? Si esto es así y como todavía está el candado puesto ¿puedo como ciudadano llamar a la policía local o guardia civil y decir que los señores de mercadona están ocupando ilegalmente algo que no les pertenece y proceder a denunciar policial o judicialmente esta situación? No sé, porque si yo voy al aparcamiento de algún mercadona, aparco mi coche y pongo un candado en la valla y no dejo entrar a nadie ni a los propietarios, ¿no creeis que ellos harían lo mismo?

Anònim ha dit...

Una aclaracio per als dos comentaris anteriors. L'obra no se si està acabada o no, però mentre mercadona no entregue l'obra i l'ajuntanent la recibixca, pot esrar tancat. Ara, Una vegada entregada, sera quan deura esrar obert. Es lo que rin entes. Si algu sap més que ho comente i aprendrem tots.

Anònim ha dit...

En la web del PAU me han censurado. La misma historia pero con distintos actores. Creia que eran diferentes. Lo siento pero tengo que decirlo en algun sitio.

Anònim ha dit...

Parece que dos de los tres paridos que hay en la oposicion en albalat estan trabajando. Gracias de un ciudadano.

A la Dula ha dit...

Oferta de Mercavalla per apaivagar la costera de Gener: Si compres un gavinot (gavina mascle molt gran de color blanc amb un fons anyil), congelat, farcit de retalladures i adobat amb pujades d'imposts, això si, de la marca "Hacenvallado", te regalen un cupó comercial, per que pugues pegar-li dues voltes, al parc que tenen en propietat d'usufructe en el terme d'Albalat. Això si, les dues voltes a peu, si vols fer servir el cotxe, tindràs que comprar quatre gavinots. Entregueu el cupó al guarda jurat que n'hi ha a la porta, i molt amablement (després de regirar-vos de dalt a baix per a comprovar que sou d'Albalat i adoradors de la gavina), vos indicarà l'itinerari més adient per a contemplar la magnificència del nostre ajuntament. Que vos aprofiti!!!... El passeig, que lo del gavinot ho dubte.

Anònim ha dit...

He posat un comentari a hortanoticias, pero estan agafant la mateixa "manieta" que els del "pou" (la censura). Per aixo ho pose ací:

otros parques publicos de la localidad con horarios de apertura??. Estan hablando de otro pueblo.
¿en algun pueblo hay parques con horario de apertura?
¿si hay apertura, hay cierre también, no?

Anònim ha dit...

A la Dula, i si compres 10 gavines te donen entrades per a Terra Gavinitica? o per a una sarsuela en l'auditori? o te peguen una volta en un ferrari descapotable amb Rita i Camps i uns gintonics?

Anònim ha dit...

Ara quan els xiquets vullguen jugar a futbol els enviaran al parc de mercadona que no pasen cotxes i estaran tranquils. igual no està tan mal la cosa. També podrem traure els gosos allí i soltar-los pa que caguen, com ho te que netejar mercadona...
També podrem dixar els cotxes per la nit, i els tindrem vigilats. Mira, els camioneros tindran un lloc on deixar-los i que no els furten res.
No si, al final no serà tan mala idea...

A la Dula ha dit...

El crater que s'albira al bell-mig del parc d'Hacenvallado és un forat negre???... Verigüehooooo!!!!.

A la Dula ha dit...

Calculant així a ull, podrien cabre dotze trailers complets i vint i dos cotxes!!!... Solucionat el problema dels robatoris de gas-oil als camions!!!. Alguna utilitat tindria que tindre la tanca del parc d'Hacenvallado!!!...

Anònim ha dit...

A mi la plaça de garaig me costa una pasta i en la crisis....el senyor este no me dixaria tancarlo ahi

Anònim ha dit...

Alguien me puede decir la hora de cierre de los parques en Albalat? Es que voy a hacer botellón y no se si a las cuatro podré estar o no.
Por cierto, como los cierran los parques? Yo siempre los he visto abiertos, y no veo puerta, ni cadenas, ni candado (si, en el de Hacenvallado si hay candados, y bien gordos).

mellat ha dit...

Una entitat urbanistica de la que casualment Mercadona té el 100% (ella NO és l'ama del 100% del TOTAL dels terrenys dins de la tanca, precissament estàn el carrers i els parcs, que són del poble), on ella fica les condicions que vol,i que en teoria s'encarrega de mantenir les instal.lacions durant QUARANTA ANYS... Més que el tio Paco...
i tot ho fà pel bé nostre (segons l'alcalde).
Gràcies, Mercadona, gràcies.
Açò li desgravarà com a OBRA SOCIAL, per la caritat que ens fà a tots els veïns?
Un altra que no sabiem: els parcs d'Albalat tenen horaris d'apertura (i es suposa que de tancament). Maedeusinyor, que diu algún conegut, en este poble el canvi de lluna afecta més que per la contornà!!!!!.

RATA PENADA ha dit...

Si senyor Roig, tot el que voste vulga sr Roig, el que diga el sr Roig....Per cert, avui voldra un o dos albalats per esmorzar¿