dimecres, 12 de març del 2008

L'EXECUTIVA NACIONAL DEL BLOC ANALITZA ELS RESULTATS ELECTORALS I PREPARA EL CAMÍ PER A LA CITA DE 2011

L’Executiva Nacional del BLOC decideix convocar el Consell Nacional per al proper 5 d’abril, en el qual es proposarà la convocatòria d’una Convenció d’Idees que hauria de celebrar-se abans de l’estiu, i en la qual es podrà debatre detingudament i en profunditat sobre les estratègies i discursos del projecte polític del BLOC de cara a la cita de 2011 i amb l’objectiu de liderar l’espai valencianista, progressista i ecologista que no se sent representat pel PP ni pel PSOE.

El dimarts 11 de març, l’Executiva Nacional del BLOC es va reunir per analitzar els resultats obtinguts per la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS a les eleccions generals del passat diumenge i per valorar el nou escenari polític sorgit d’aquests comicis.

Des del BLOC, es considera que els resultats han estat molt insatisfactoris i entre les causes s’apunta al fort bipartidisme que va marcar la precampanya i la campanya, una polarització que ha tingut el seu reflex en els resultats electorals. La forta davallada de l’esquerra i del nacionalisme arreu de l’estat (PNB, BNG, ERC, EA, CHA i IU) ha deixat unes Corts Generals pràcticament bicolors, la qual cosa suposa una minva de pluralitat i, per tant, un empobriment de la democràcia a l’estat.

La coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS, en la tònica de la resta de forces nacionalistes i progressistes de l’estat, ha perdut vots respecte als resultats de les generals de 2004, com també n’han perdut, a casa nostra, el PSOE, Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Republicana entre d’altres, i de les primeres anàlisis de resultats s’extrau fàcilment la conclusió que els votants progressistes i valencianistes han sigut sensibles a les crides al vot útil fetes des del PSOE, i han votat Zapatero, mentre que una part significativa dels votants socialistes tradicionals haurien optat pel Partit Popular o per “Unión, Progreso y Democracia”.

El guanyador de les eleccions, al País Valencià, ha estat, sense cap mena de dubtes, el Partit Popular, que consolida la seua majoria absoluta en totes les comarques i pràcticament en tots els municipis de tamany mitjà i gran. Aquesta dada és la més trascendent a l’hora de dissenyar el pla de treball de cara a les eleccions autonòmiques i municipals de l’any 2011.

En el nou escenari polític, des de l’Executiva Nacional del BLOC s’ha manifestat la voluntat de fiscalitzar el treball parlamentari del PSOE i del PP, de vigilar i demanar explicacions als diputats i a les diputades valencianes d’aquestes forces polítiques, i de fer un seguiment de les promeses cap al País Valencià que va fer el PSOE durant la passada campanya.

En eixe sentit, des de la direcció del BLOC es fa una crida al PSPV i al PP valencià perquè posen per davant de les directrius partidistes la defensa dels interessos del poble valencià, un treball per al qual comptaran amb el suport del BLOC.

En clau interna, l’Executiva Nacional del BLOC va decidir convocar el Consell Nacional per al proper 5 d’abril, en el qual es proposarà la convocatòria d’una Convenció d’Idees que hauria de celebrar-se abans de l’estiu, i en la qual es podrà debatre detingudament i en profunditat sobre les estratègies i discursos del projecte polític del BLOC de cara a la cita de 2011 i amb l’objectiu de liderar l’espai valencianista, progressista i ecologista que no se sent representat pel PP ni pel PSOE.