divendres, 28 de març del 2008

Primeres valoracions del BLOC a la moció presentada pel PP contra l’Alcalde d’Albalat


Ahir 27 de març sis regidors de l'equip de govern del PP van presentar per registre d'entrada una moció de censura firmada a dia 10 de març contra l'actual Alcalde del mateix grup.

La justificació d'esta moció de censura, segons la mateixa, es la pèrdua de confiança de la Corporació en l'actual Alcalde-President, motivada pel deteriorament de la situació política, el desgovern municipal i la falta de concreció per a la realització d'un projecte de municipi viable y de futur.

El poble d'Albalat dels Sorells assistix des de fa més d'un any a una vergonyosa lluita de poder intern dins de PP, que com be afirmen els 6 regidors del PP en la motivació de la moció de censura, ha dut a l'actual equip de govern del PP a la practica paralització d'Albalat i un desgovern. Com se sol dir en valencià, “uns per altres, la casa per agranar”

Els episodis que han protagonitzat les dos parts enfrontades del PP han estat noticia als mitjans de comunicació i han generat espectació i interes en el veïnat d'Albalat.

Tristament, Albalat desl Sorells es notícia pel morbo que suscita el que 6 edils del PP presenten una moció de censura al seu Alcalde Vicente Jusus Almenar.

Esta es la situació a la que ens ha dut l'actual equip de govern o desgovern del PP, en compte de ser noticia per ser punters a la comarca en fer politiques de serveis social, en protecció del medi ambient, en generació de llocs de treball, en programació cultural, en generació de riquesa, etc.

La situació com ja sap tot el mon ve des d'abans de les eleccions autonòmiques i locals. Des d'aleshores, els desencontres entre els 6 regidors i l'Alcalde eren periodics, tant dins de l'Ajuntament com fora. Arribant a confondre's si era un tema estrictament polític o havia passat a ser també un tema personal entre l'equip de govern del PP.

Per BLOC d'Albalat, la situació de l'equip de govern era a hores d'ara insostenible tant a nivell polític, com de governabilitat. Per tant calia una solució.

L'equip de govern tenia varies opcions per a solucionar la crisi:

1. Arribar a un acord de govern i aclarir les seues diferències internes amb el diàleg.

2. La dimissió del Sr. Alcalde del seu càrrec.

3. La dimissió dels 6 regidors, deixant pas als 6 següents de la llista presentada per a eleccions.

4. La presentació d'una moció de censura contra l'Alcalde.

D'estes quatre opcions, s'ha optat per la més radical i dràstica, deixar de banda a l'actual Alcalde Vicente Jeusus Almenar.

Este fet el que denota es:

- En primer lloc, que les diferències entre els regidors i l'Alcalde son insalvables amb el diàleg, no han pogut arribar a cap acord per a salvar la situació.

- En segon lloc, que en aquesta situació hi ha interessos polítics ja que niguna de les dos parts vol abandonar i renunciar als càrrecs de regidor.

- En tercer lloc, que les diferències van més enllà de la política i afecten ja a nivell personal als regidors del PP.

- I en quart lloc, que s'ha optat per la solució més dràstica i visceral.

En qualsevol cas, era el PP el que havia de donar-li solució a la cris. I podien fer-ho ja que amb 7 regidors sobre 11 disposen d'una ampla majoria que els permet diferents opcions. Des del primer moment niguna de les parts implicades s'ha posat oficialment en contacte amb el BLOC per a demanar opinió o recolzament. Per tant correspon al PP donar solució a la crisi interna del seu partit.

Sabem que es una situació difícil, que hi ha partidaris d'uns i d'altres, per això, des del BLOC d'Albalat demanem tant als partits polítics com als veïns i veïnes d'Albalat que afronten la situació amb tranquil·litat i que cada part expresse la seua opinió civilitzadament.