Les joventuts valencianistes critiquen que el sistema educatiu valencià siga el més endarrerit de l’estat en integració de les tecnologies de la informació i la comunicació.
El BLOC JOVE ha criticat la manca d’interés per part del Govern valencià en afrontar de manera efectiva la integració de la informàtica i les noves tecnologies de la comunicació i la informació (TIC) en les aules valencianes. Així, basant-se en fonts del Ministeri d’Educació, ha destacat que en l’actualitat als centres educatius valencians hi ha 14 alumnes per ordinador front als 2,6 d’Extremadura. Les joventuts valencianistes lamenten que amb estes dades , l’alumnat valencià “està a la cua de l’estat també pel que fa a la integració de les TIC , mentre per desgràcia som liders en fracás escolar i en barracons”.
El Secretari General de l’organització juvenil, Pere Fuset, recorda que la mitjana de l’estat està situada en 9’3 alumnes per ordinador, mentre que l’europea està en 3,3, xifres que per a Fuset evidencien “com el model educatiu del Partit Popular està a les antipodes de l’avantguarda ”.
Així mateix, el dirigent valencianista ha destacat el “greuge evident” que suposa que en territoris com Extremadura, a l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) la xifra haja arribat a 1,5 alumnes per ordinador mentre en la mateixa etapa educativa són 12,4 alumnes valencians per ordinador, la pitjor dada de l’estat junt a Melilla.
Des del BLOC JOVE reclamen al Conseller Alejandro Font de Mora, “que dedique menys temps a obstaculitzar l’ensenyament en valencià i a tractar de boicotejar l’ensenyament d’Educació per a la Ciutadania” i “dedique els seus esforços a traure-nos del pou tecnològic en el que ens ha submergit”. En eixe sentit l’insten a estudiar la viabilitat de projectes com el posat en marxa a Extremadura on la Junta s’ha compromés a dotar d’un ordinador portàtil a tot l’alumnat d’ESO.
Per últim, Fuset ha aprofitat este exemple per recordar a PP i PSOE que “els valencians i les valencianes necessitem un sistema de finançament com el que reclama el BLOC i una gestió dels recursos eficient per tal de desenvolupar-nos i convergir amb Europa”. En este sentit ha destacat que en l’actualitat els valencians i valencianes “paguem, callem, balafiem recursos i no avancem”.
2 comentaris:
El dimarts passat, a Levante, Jesús Puig titolava un article "Solidariquè?", i, entre d'altres, deia: "Una cosa és ser solidaris contribuint a que les comunitats pobres tinguen millors serveis, i una altra diferent acceptar el dèficit fiscal del País Valencià per a que tinguen millors serveis que nosaltres. Dèficit que equival a que, cada any, cada família valenciana li paga les vacances a una família de les comunitats pobres. Així que, solidaris sí; però si el llençol és curt, per tapar-li el cap als altres no tinguem que destapar-nos els peus nosaltres."
I jo afegiria: solidaris, si; però el que no val és que ELLS vagen de vancances perquè JO les pague i, a més a més, JO NO VAJA PERQUÈ NO EM QUEDEN DINERS.
Això, al meu poble, no li diuen solidaritat, ni solidariquè?, sinò USURPACIÓ, ROBATORI,... i, si a més a més s'ofenen perquè els ho diguem, cal dir, com deia Toni Mestre, CARADURA, POCAVERGONYA,...
Això, això, penja si pots l'article de Joan F. Mira i que la gent el llegeisca i traga les seues propies conclusions.
"Que fa ja molts anys que ens amaguen la historia,
i ens diuen que no en tenim,
que la nostra és la d'ells".
I no, la nostra és la nostra, i la d'ells és la d'ells, i no tenen res a veure una en l'altra.
Publica un comentari a l'entrada