dilluns, 4 d’agost del 2008

Aprovació de les Bases reguladores del procediment d’Adjudicació de Vivendes de protecció pública.

En el ple celebrat el passat 31 de juliol, es van aprovar les bases per adjudicar vivendes de protecció pública. Sembla que poc a poc es fa realitat la reivindicació que el BLOC du anys demanat.

Cal destacar i com a informació per a aquells que estigueu interessats, que es subhastaran 24 vivendes de 3 dormitoris amb una superfície útil de 90 m2, i 2 vivendes de 2 dormitoris amb una superfície útil de 60 m2. Totes les vivendes incorporen garatge i traster.

Es destinaran 2 vivendes per a vivendes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

REQUISITS DELS SOL·LICITANTS.

Per a tindre dret a accedir al sorteig, s’exigeix:

a) Ser major d’edat

b) Estar empadronat a Albalat amb caràcter ininterromput des de l’1 de gener de 2000 o be haver estat empadronat en Albalat durant deu anys dins dels últim vint.

c) No tindre ni haver tingut vivenda en propietat. Amb les excepcions que tinguen-la no dispose del dret d’us degut a una cessió en arrendament acollit a la lley 40/64 de 11 de juny. Que tenin-la, el seu valor no supere el 25% del preu màxim total de venda de la vivenda que es preten. En persones separades o divorciades, quan la vivenda haja segut adjudicada a l’altre conjugue. Tractan-se de famílies nombroses, podran accedir aquelles que complint la resta de requisits, vulguen accedir a una vivenda de mes superfície, sempre que el valor d’esta última no excedisca del 40% del preu màxim de la nova.

d) Destinar la vivenda a la residència habitual i permanent, ocupan-la dins dels palços establits i en tot cas en els tres meses següents a la seua entrega.

e) La suma desl ingressos familiars anuals no ha d’excedir de 5´5 vegades l'indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples IPREM.

f) En el cas d’incapaços, podran ser titulars de la vivenda, les persones que exercisquen la pàtria potestat.

g) Els sol·licitants casats, o parella de fet, sols podran presentar una sol·licitud.

h) En el cas de sol·licituds conjuntes, al menys una d’elles deurà complir els requisits establerts als apartats a) i b); deguen complir tots dos els requisits establerts als apartats c) i d).

i) En cas d’optar a vivendes adaptades, es deurà acreditar amb certificat el grau de discapacitat que ha d’esser igual o superior al 33%.

PREFERÈNCIES D’ADJUDICACIÓ

Joves fins a 35 anys

DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

- Fotocopia del DNI

- Acreditació del compliment del requisit d’empadronament

- Declaració jurada de no tenir vivenda en propietat.

D’entre tots els sol·licitants, es farà el llistat provisional dels admesos i entre ells es realitzarà un sorteig davant notari per a la seua adjudicació.

La data d’inici de la convocatòria encara no es sap, (suposem que encara tardarà un poc) però esteu atents. Suposem que faran bandos i donaran informació. De totes maneres si aneu seguint el Blog del BLOC vos anirem informant puntualment del tema.

Per cert, les bases es van aprovar amb els vots a favor del PP i el BLOC, el PSOE es va abstindre. Però el BLOC va demanar que en les bases es canviara el punt 13 referent a la Comissió de Selecció. Esta comissió es la que confeccionarà les llistes de seleccionats per al sorteig. El PP proposava que a les sessions de la Comissió podria assistir un representant de cada u dels grups polítics en caràcter d’observadors. El BLOC va proposar que a la Comissió assistira un representant de cada grup polític amb veu i vot.

El PP ho va acceptar recalcant que a les hores el vot hauria de ser ponderat al nombre de regidors de cada grup.

Evidentment el BLOC ho va acceptar, cada grup polític te la seua representació i així creem que s’ha de traslladar a qualsevol comissió. Tot i això, la comissió estarà formada per:

- L'Alcalde (PP) veu i vot.

- Regidor d’urbanisme (PP) veu i vot.

- Regidor de Benestar (PP) veu i vot.

- Un funcionari de l’Ajuntament designat per L’Alcalde

- Secretaria

- Regidor del PP veu i vot ponderat.

- Regidor del BLOC veu i vot ponderat.

- Regidor del PSOE veu i vot ponderat.

Com podeu observar, el PP te 4 regidors i el BLOC i el PSOE un per cap i amb vot ponderat. Que estiga tranquil el Sr. Alcalde que en esta comissió també te majoria absoluta per a fer el que li done la gana. El BLOC el que farà serà garantir que tots els veïns i veïnes d’Albalat tinguen les mateixes oportunitats d’accedir a estes vivendes.

Per favor, doneu publicitat a este escrit, ja que suposem que hi haurà molta gent interessada en les vivendes de protecció pública.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias por la información. Una pregunta, ¿podriais avisarme cuando se abra el periodo de inscripción para las vpo?

Gracias.

Anònim ha dit...

No hi ha de que xose. Si vols rebre informació puntual de l'actualització del blog, has de manar-nos un correu a blocalbalat@gmail.com indicant que vols rebre informació. D'esta manera quan s'obriga el periode d'inscripció de les VPP t'ho comunicarem.

Gràcies.

Anònim ha dit...

welcom