dissabte, 9 d’agost del 2008

MORERA LAMENTA L’ACORD ENTRE PP I PSOE EN FINANÇAMENT AUTONÒMIC I EL QUALIFICA DE PERJUDICAL


El secretari general del BLOC i portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, ha lamentat que “de nou una aliança entre PP i PSOE haja posat els interessos dels valencians als peus dels cavalls. En aquest cas concret, pel que respecta al sistema de finançament autonòmic”. “Ja va passar amb la reforma de l’Estatut –ha continuat Morera–. El PP i el PSOE tenen en comú més del que no volen fer-nos creure. Són partits idèntics en el model que volen per al País Valencià. En el moment de la reforma de l’Estatut, cap dels dos partits va introduir res que fera referència al sistema de finançament autonòmic. Ara, els dos partits han trobat punts d’acord per tindre un sistema de finançament supeditat als interessos dels seues seu centrals a Madrid. De fet, el PSOE ja li sembla bé el decàleg que va aprovar el PP en San Millan de la Cogolla”.

Enric Morera ha lamentat que el PP i el PSOE haja preferit fer costat a Rajoy y Zapatero, en comptes de defensar els interessos del poble valencià en una matèria tant neuràlgica com és la del finançament autonòmic. El dirigent nacionalista ha manifestat que “els empresaris, les Cambres de Comerç i també Antoni Castells haurien de prendre nota de quins són els límits del Partit Popular i del PSOE. Mentre ells s’aconformen amb l’actualització d’un model injust com és el del 2001 en base al criteri de població (que reportaria uns 960 milions d’euros a l’any més), des del BLOC demanem que eixa quantitat arribe almenys als 5.000 milions, cinc vegades més”.
Morera ha assenyalat que sols d’aquesta manera garantirem la suficiència financera de la Generalitat i corregir el dèficit fiscal injust que els valencians venint patint històricament i que ha acabat per castigar el nostre teixit productiu en una època, l’actual, de crisi.