dimecres, 30 de desembre del 2009

MORERA: "EL 2009 EVIDENCIA QUE EL NOSTRE PAÍS NECESSITA UN CANVI DE GOVERN I DE MODEL ECONÒMIC"

Els portaveus del Grup parlamentari Compromís Mónica Oltra i Enric Morera s'han reunit este matí per a analitzar l'actualitat i posar en comú el balanç polític de l'any 2009. Ambdós dirigents han assenyalat que la principal preocupació del pròxim període parlamentari serà l'economia i les mesures que hauran d'adoptar-se per a frenar l'increment de la desocupació en la nostra Comunitat que és la principal preocupació social.

“És inadmissible – ha assenyalat Enric Morera- que amb la base econòmica que tenim, amb els recursos humans i econòmics amb què compta la nostra societat siguem, per culpa del senyor Camps i del seu govern, la Comunitat que percentualment més desocupació té. No és raonable ni comprensible que no s'atenga com es mereix la base industrial i comercial valenciana al temps que es malgasten milers de milions en grans esdeveniments que, com ha quedat demostrat, no han servit per a dinamitzar l'economia”.


Entre les actuacions previstes per al nou període parlamentari estarà sol·licitar que es prenguen mesures per a aconseguir un canvi del model i en este sentit ha assenyalat Mónica Oltra que “les polítiques socials i mediambientals no sols constituïxen una obligació de qualsevol governant honorable sinó una oportunitat per a eixir de la crisi en millors condicions per a la ciutadania.”

Ambdós dirigents han coincidit en què de no donar-se prompte un canvi de model “la crisi econòmica pot ser molt llarga i dura per als valencians ja que l'estructura econòmica que ha sostingut el PP es basa en sectors que en períodes de crisi es contrauen amb facilitat i que costa molt, en temps i recursos, tornar a recuperar. El canvi de model productiu passa necessàriament per un canvi de govern en el País Valencià ja que el PP està massa compromés amb els que han dilapidat els recursos econòmics i naturals de la nostra terra”.

“El nostre grup parlamentari – han assenyalat – reforçarà els mecanismes de col·laboració amb professionals i organitzacions socials per a articular una alternativa econòmica basant-se en estos dos principis: el canvi de model i els nous nínxols econòmics de l'economia sostenible”.

“Al 2009 ha quedat ben evident que el nostre País necessita una regeneració política. Després de conéixer els casos de corrupció que envolten al Consell i al Partit Popular es fa més necessari que mai un canvi de govern.”, ha considerat Enric Morera.

Respecte del cas Gürtel Mónica Oltra ha assenyalat que “encara queda molt per saber i per decidir però al marge de la marxa de la justícia que confiem es decidisca prompte respecte a les greus imputacions que afecten el senyor Camps i alts dirigents del PP, la ciutadania ja ha donat la seua opinió i esta opinió és clarament condemnatòria. A la condemna política de l'opinió pública li seguirà una resolució judicial. No li augurem un futur molt brillant al senyor Camps, amb el que hem vist i el que es veurà.

En relació amb el treball parlamentari s’ha conclòs la necessitat traslladar les iniciatives que es presenten a la societat i fer més permeable el grup a les iniciatives que sorgisquen entre les organitzacions que col·laboren.

FONT: http://www.bloc.ws