dimarts, 2 de febrer del 2010

MÉS QUE INTERESANT REUNIÓ PER A CREAR EL FÒRUM DE L'AGENDA 21

CONSIDEREM QUE ES MOLT IMPORTANT L'ASSISTÈNCIA. D'ESTE FÒRUM DEPEN UNA PART DEL FUTUR DEL NOSTRE POBLE.


Hui s'ha celebrat la primera reunió del Fòrum de participació ciutadana de l'agenda 21.


Al voltant de 50 persones hem assistit a la cita on primerament s'ha fet una xicoteta exposició que és i el perquè de l'Agenda 21.

“Agenda 21 és una expressió encunyada en la Cimera de la Terra (Riu, 1992) per a referir-se al Pla d'Acció que els estats haurien de dur a terme per a transformar el model de desenrotllament actual, basat en una explotació dels recursos naturals com si fossen il·limitats i en un accés desigual als seus beneficis, en un nou model de desenrotllament que satisfaça les necessitats les generacions actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures. És el que s'ha denominat desenrotllament sostenible, és a dir, durador en el temps, eficient i racional en l'ús dels recursos i equitatiu en els beneficis.”

En segon lloc s'ha presentat el diagnòstic tècnic del nostre municipi del que vos farem un resum sobre els apunts que hem arreplegat:


DEMOGRAFIA: La població s'ha incrementat en els últims anys. La població d'albalat es relativament jove. El creixement vegetatiu d'Albalat es negatiu, es a dir moren més que naixen. L'augment de la població es deu a la immigració que suposa un 4'55% de la població.



OCUPACIÓ: La població activa ha augmentat, la taxa d'activitat es d'un 56,7%. Els aturats han augmentat, en 2004 eren 123 i en 2008 eren 142. La gent d'albalat creu que l'atur es el principal problema i qualifiquen els serveis d'ocupació de l'Ajuntament amb un 5,03 sobre 10.



SISTEMES NATURALS: Casc urbà sense interes del paisatge, horta amb un interes moderat i costa amb un alt interes del paisatge. Problema detectat abandonament de l'horta.



AIGUA: En quant a l'agricultura, la majoria de rec es fa per la tècnica a manta i una xicoteta part per degoteig. En quant al sistema d'abastiment d'aigua potable te unes pèrdues del 20 al 25% d'aigua. El consum de l'aigua potable ha baixat en estos anys com a conseqüència dels preus. L'empresa concessionaria aplica unes tarifes que penalitzen el consum. La mitjana de consum per habitant i dia es de 180 litres. Els veïns es troben satisfets amb este servei.



SANEJAMENTS: No hi ha separació d'aigües fecals i residuals de les de pluja. Les aigües provinents de la industria tampoc estan separades. Es detecten algunes inundacions al carrer Major. Les aigües es du-nos a l'EDAR d'Alboraia per al seu tractament.



RESIDUS: La replegada de fem es inferiror que la mitjana del País Valencià. 13 empreses estan considerades que generen residus perillosos. La gent està satisfeta amb este servei.



ENERGIA: 8 línies de mitja tensió travessen el terme d'Albalat. Hi ha 3 estacions de serveis que subministren derivats del petroli i gas. 3???



AGRICULTURA: Perdua d'importància del camp davant altres sectors productius. No renovació generacional. Abandó de camps.



INDUSTRIA: El 2,27% del sol d'Albalat està destinat a industria. En el polígon es concentra el 30% de la industria, l'altre 70% esta dins del casc urbà.



COMERÇ: Problema per estar prop de València i altres pobles amb més comerç. El 57% dels veïns compren en grans superfícies. 1/3 de la població treballa a Albalat.



SALUT: Falta personal sanitari. Falta ampliació horari a la vesprada. Falta un centre de dia. El 71% de la població creu que els serveis no son suficients i el servei es regular.



PLANIFICACIÓ TERRITORIAL (PGOU): No arribem al % de zones verdes que marca la llei. Els experts consideren que el creixement d'estos últims anys no ha segut el correcte. El 50% de la població creu que el creixement és aduquat i la satisfacció d'este punt es moderada alta.


Açò es un resum pres en apunts, evidentment en quant tinguem el document integre vos el farem arribar.


En tercer lloc s'ha repartit un model base de l'estructura del FÒRUM CIUTADÀ per a crear-lo vos deixem un enllaç amb l'esborrany per a modificar en la propera reunió. Ací el teniu:


http://www.box.net/shared/vmr9rbgih2




REMARCAR QUE ES MOLT IMPORTANT L'ASSISTÈNCIA. D'ESTE FÒRUM DEPEN UNA PART DEL FUTUR DEL NOSTRE POBLE.

1 comentari:

mollet ha dit...

això de desenrotllament em toca els collons. No té res a vore desenrollar en desenvolupar.
Per cert, hem podeu aclarir: si la població d'Albalat augmenta, creiximent negatiu, més immigrants... i sempre som els mateixos 4000 (més o manco)...
¿pa què tants solars i carrers buits de cases i parcs plens de brosses? ¿i el nou pla general requalifica 1 milió de metres quadrats més? ¿así estem tots locos, o que?.¿qui paga la pena d'eixe error? ¿qui va alçar la maneta per a aprovar eixe desgavell?