dimarts, 8 de març del 2011

Dona, fes-te sentir


La situació de crisi, econòmica fa més visible, la precarietat de les dones .La crisi, ha destapat del tot la inexistent voluntat política per complir amb la Igualtat.

Tenim lleis que ens acostaven a una societat més democràtica,i igualitària, però les lleis necessiten, de mecanismes per al seu compliment. Mecanismes d'informació i mecanismes coercitius per a la seva efectivitat.

Per modificar la velocitat a 110 km, es canvien milers de senyals i la Direcció de trànsit prendrà mesures econòmiques i així fer efectiu el seu compliment, no passa això amb cap de les mesures que per a la Igualtat es van elaborar. Els plans d'Igualtat a les empreses, la llicència en el risc en l'embaràs,l'efectivitat de la llei de dependència, la bretxa salarial, la utilització del llenguatge sexista en els mitjans de comunicació,la coeducació en els centres escolars. Cap voluntat política per fer-les efectives.

Davant aquesta situació de menyspreu,som una altra vegada les dones les que hem de mobilitzar-nos i hem de reactivar-nos. .És important que el dia 8 de març cridem , per un país democràtic, que sols serà ,si primer es IGUALITARI. La veu de les dones ha de fer-se SENTIR.

Mamen Gimeno

Secretària d’Igualtat del BLOC


Font: http://www.bloc.ws/web/actualitat/actualitat/2582-dona-fes-te-sentir.html