dimarts, 8 de gener del 2013

EL BLOC-COMPROMÍS DEMANA QUE ES FRACCIONE EL PAGAMENT DE L’IBI





En el passat Ple Ordinari d’octubre, els regidors del BLOC-COMPROMÍS vam presentat una moció per a que l'any 2013, es fraccione l'IBI i es faça extensiu a tots els contribuents sense que calga la presentació de cap documentació.

La motivació d'esta proposta és facilitar el pagament d'este impost donada la situació
econòmica en que es trobem moltes famílies del nostre poble i el brutal augment del 20% que el PP ha aprovat recentment.

El Partit Popular va demanar que deixàrem el tema damunt de la taula per a estudiar-lo, nosaltres vam acceptar. A partir d’ací es van fer dos reunions en les que el PP ens va presentar un calendari de pagaments de tots els impostos municipals en el que l’IBI es pagava en dues vegades. Nosaltres vam insistir en que es fraccionara en 3, però el PP es va escudar en que la Diputació no els enviava el Padró municipal a temps per  poder  fraccionar-ho en 3 rebuts.

Al final hem aconseguit una millora, l’IBI es pagarà en dos rebuts. Un primer termini que començarà el 15 d’abril en període de pagament voluntari i que acabarà el 16 de juny i un segon termini que començarà el 16 de setembre en període voluntari i acabarà el 15 de novembre.

De totes formes, des del BLOC-COMPROMÍS pensem que si el PP ens exigeix que tots els veïns i veïnes fem un esforç econòmic i ens pugen els impostos per a pagar la seua mala gestió, què menys que les institucions, en este cas la Diputació, faça també un xicotet esforç per a donar-nos abans el padró municipal i que l’Ajuntament puga girar 3 rebuts i fer més fàcil el pagament d’este impost. No creieu que és raonable? Doncs per el PP no. De part de qui està el PP i a qui vol satisfer, als veïns i veïnes del poble o als seus companys del PP?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Podeu explicar si cal domiciliar els rebuts per pagar-los en dues vegades, o no?

BLOC-COMPROMÍS PER ALBALAT ha dit...

No cal domiciliar els rebuts per pagar-los. En cada impost i tribut hi ha un període de pagament voluntari en que es pot anar al banc i ingressar l'import. Als qui ho tenen domiciliat els arribarà el càrrec l'últim dia. El que s'ha fet és en compte de generar un rebut per l'IBI, generar-ne dos amb els períodes voluntaris de pagament corresponents.

Anònim ha dit...

podria ser el cas que tenim a Albalat (PAI de Mercadona)?

http://www.eleconomista.es/legislacion/noticias/4518608/01/13/Los-tribunales-acaban-con--las-urbanizaciones-privadas-.html

BLOC-COMPROMÍS PER ALBALAT ha dit...

Per lo del PAI de Mercadona: No és exactament el mateix cas, ja que el que s'ha fet ací és crear una entitat urbanística de conservació en la que Mercadona es farà càrrec de les despeses de manteniment. Açò vol dir que netejarà els carrers, tallarà la gespa i cuidarà del mobiliari. Ara be, si es trenca una farola o l'asfalt es fa malbe o hi ha que canviar qualsevol cosa, ho pagarà l'Ajuntament que és el propietari de les zones comuns que Mercadona ja ha cedit a l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Si les ha cedit a l'ajuntament,
vol dir que ja podem passejar com per qualsevol altre carrer del poble?
I aleshores, perquè continua tancada la porta?
hem de botar la tanca, botar a l'alcalde del PP que tenim, votar al BLOC per canviar d'alcalde, botar foc a la falla el dia de Sant Josep?