divendres, 3 d’octubre del 2008

"Mamma Mia" quin 9 d'octubre

Hui dia 3 d'octubre ens ha arribat un SALUDA de la regidora de Cultura i Festes, Sra. Mari Montañes Blázquez en la que ens convida als "actes que amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana celebrarà l'Ajuntament el dimecres 8 d'octubre".
Primer vos enumerarem els actes i desprès els comentarem un poc.

Consistiràn en: la inauguració d'una exposició de pintura titulada "Paisatges de la Comunitat Valenciana" de Mª Cristina Martínez Tarín a les 19.30 hores a l'Espai Cultural. Un acte institucional presidit per la corporació municipal a les 20.00 hores al Saló de Plens de l'Ajuntament. I per últim la projecció de la pel·licula "Mamma Mia" a les 22.00 hores a l'Espai Cultural.

Com podeu vore enguany han tirat la casa per la finestra. A part dels actes que normalment ve organitzant l'equip del PP que consisteixen en un acte institucional i una exposició, enguany ens sorprenen amb la projecció de la pel·licula "Mamma Mia", que com tots sabreu te una forta relació amb el 9 d'octubre i amb el que representa, l'entrada de Jaume I a la ciutat de València, la formació de l'antic Regne de Valènica i la dotació de lleis pròpies diferents i diferenciades. (encara que despres ens les furtaren per la via de les armes i la repressió, però això es un altre tema).

Com se sol dir en castellà, "todo un deroche de ideas". Encara no s'ha celebrat un 9 d'octubre a Albalat com cal, per exemple amb un passacarrer de dolçaines, un concert de musica en valencià, per exemple de Pep el Botifarra, Al tall o Tres fan ball. També podrien haver fet l'exposició sobre la vida de Jaume I, aprofitant que enguany la Generalitat Valenciana celebra el 800 aniversari del seu naixement. Fer un taller i uns campionats de jocs tradicionals valencians, per als més menuts i no tan menuts. Una partida de pilota en la que hi haguera alguna figura coneguda del nostre esport...
Tot açò s'emocorre ara i sense seure's a fer una pluja d'idees. No se que es pitjor, que l'equip de govern no tinga idees o que no vullga organitzar més coses per no fer més faena de la que toca.

Que és el que passa, que el PP només vol acomplir la papereta? Sabeu que vos dic, que tampoc m'estranya tant. Tots sabem que el sant del PP està mes propet de Madrid que de València.


"Mamma Mia" quin 9 d'octubre ple de valencianisme per tots els costats.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pep el botifarra?.Ixe tio qui osties es? Asi en este Internet esteu tots tocats de la perola!!. No ni ha ningú que vacha al recte!!. Tres fan ball, i dos, que fan? Riure?...Ixos qui son? Nomes penseu que en portar gent de la farandula que no peguen un brot i mos trauen els chavos com volen. I damunt seran uns rochos catalanistes, com siu vera. Que yo ya vach coneguenvos, ya!. Vergonya tenieu que tindre de ser valensians y vendres al or catalá. Jocs tradicionals valencians... aneu a chuar a la taba, que segur que sabeu!!.

Anònim ha dit...

Paralcaroooooooooooooooooooooooooooo morenooooooooooooooooooooooooooooooo. Fransisco, que no seras el que jo crec, només t'ha de dir una cosa: El que siga burro, que rode noria.
I punt.

Anònim ha dit...

Demà vaig a anar a vore la pel·licula "Mamma Mia" que m'han dit que quan estan ballant tots i cantant si te fixes molt be, veus a Jaume I com pasa a lloms de l'aca, amb l'espasa a la ma i el penò en l'altra.
Però m'han dit que te tes que fixar molt be.

Anònim ha dit...

Tot açò te una explicació que vos la vaig a donar ara mateixa: La projecció de la pelicula "Mamma Mia" es un geroglific que hi ha que desxifrar; a vore, de qui es la musica de la peli? de Abba, no? la traducció al valencià de abba quina es? FABBA i si ara li sumem el titol de la peli que ens queda...
MARE MEUA QUE FABES SON

Anònim ha dit...

Estos només valen pa lluir el tratge en les processons.
Espavila Sapatero

Anònim ha dit...

- El cas es que Francisco Blasco Bahamonde, me sona i no caic ara qui puga ser.
- Anem a vore: ta mare te una llavadora en cas.
- Si, clar
- Pues gràcies a eixe home ta mare te una llavadora en casa. Ja el coneix?
- Pues perdone, pero no, no se...
- Anem a vore i no me pose nervios: tu tens a casa un televisor de pantalla plana de 32 polsades d'alta definició?
- Pues si clar que en tinc uno.
- Pues gràcies a eixe home te un televisor aixina. Encara no el coneix?
- Mire, no es pose nervios, però no
- Anem a vore que ja estic roig dels nyervits: Voste te en cas una nevera d'alta capacitat que gela en només 20 minuts i que fa gel en 30, que no fa "escarxa" i que conserva els aliments un mes lo menos?
- Si, i ven gran que es la nevera
- Pues gracies a eixe home te una nevera d'estes en casa.
- HOSTIA ESTE TIO ES EL MARINO

Anònim ha dit...

-Pero ya sabeu jugar a la taba?.
Sapatero, a tus sapatos.
-Marino mercante o marino de riu?
-Faba, faba, no està, que s'ambolxica més de 1200 eurapios al mes per no fer gran cosa.
-El de l'aca de la pelicula no es Chaume I, soc yo.
-I tu, machoromo usurpaor de nom, fica el teu pa que tots et coneguen, i no gastes el meu.