dimecres, 3 d’octubre del 2012

VI Congrès Nacional Bloc




Diumenge 30 de setembre, es va clausurar el 6 congrés del BLOC a l’edifici Nexus de la UPV, un congrés que venia rodant des de fa mesos per pobles i comarques i que va cloure ahir Enric Morera tot qualificant-lo de magnífic i històric: Hui és el primer dia del canvi al País Valencià ! Un altre camí per iniciar una nova etapa! Aquestes paraules de Morera van encoratjar a una militància exultant que li havia renovat el càrrec de secretari general i aprovat la seua gestió amb el 87% dels vots i que respongué amb una atronadora ovació entre un flamejar de senyeres i diverses ensenyes.
 
El congrés, precedit per un llarg debat als pobles i comarques els darrers mesos sense grans contradiccions, va resoldre les últimes qüestions mitjançant els 500 delegats aplegats en dos dies de comissions i plenari en un ambient esperançós la qual cosa denota el bon quefer, d’una militància madura i consolidada que se sent protagonista amb força il·lusió i espenta per encarrilar des del valencianisme progressista l’avenir del país.



El moment més emotiu d’aquest acte de clausura fou quan es reconegué i s’homenatgeà a un seguit de vells militants: un homenatge —en paraules d’Enric Morera— a les persones que estan picant pedra més de 40 anys! Essent el recordatori a Paco Burguera el que feu alçar a tothom dempeus per tributar-li la més llarga i sentida ovació de la nit. Figura emblemàtica del valencianisme de postguerra i de la transició, a Burguera tothom li reconeix ser el veritable pare i ànima d’aquest valencianisme des del seu PNPV històric a l’actual BLOC, passant per la UPV que va estar l’embrió unitari i gresol on es va forjar de bellnou l’esperança d’un altre avenir per al poble valencià.

Jo que personalment vaig estar partícip — a molta honra— d’aquesta trajectòria inicialment i a hores d’ara com a simpatitzant i observador, he constatat que junt als vells militants de sempre, hi ha una munió de gent jove que ja no conec, amb una espenta impressionant tot configurant una realitat nova i esperançosa quantitativa i qualitativament. Això denota que el valencianisme progressista és una força consolidada i arrelada i amb la seua incardinació a COMPROMÍS ja tenim els valencians l’aparell polític que necessitàvem per canviar la desastrosa situació en que la dreta de sempre ha deixat al País Valencià, mentrimentres “l’esquerra oficialista” —per anomenar-los d’alguna manera— no se sap ben bé en quina figuera estan penjats a hores d’ara després de passar-se vint anys a l’angrunsadora preguntant-se que ha passat… sense aclarir-se, amb el discurs de “diu el mort al degollat: qui t’ha fet eixe forat?

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vore si és deveres que compromís te uns bons resulrats a les pròximes eleccions, que ja estic fart de tanr de lladre que entra per almansa o que es ven a l'or dels qui ens volen destruïr cultural i econòmicament