dijous, 17 de juliol del 2008

Expoli

Entre 2.838 i 5.645 milions d’euros ha xifrat el “Gobierno d’España” la diferència entre el que paguem i se’ns retorna per l’estat. Tard i malament. El Gobierno de ZP no ha afinat massa, però inclús amb el càlcul de la xifra més baixa ja es un escàndol majuscul. Sabeu quantes coses es podrien haver fet ens estes quantitats? A l’expoli ell li diuen solidaridad. Un expoli continuat. Va ser així durant el franquisme i ha continuat durant la democràcia. Ells no han parat de posar-nos pals a les rodes. Ens han dividit, enfrontat, provincianitzat i per damunt de tot ens han afeblit i empobrit. La mort d’un poble i l’expoli fiscal de tots els valencians. Calia un poble subordinat i no reivindicatiu. Calia l’opacitat i la negativa a donar informació. La manca de majories absolutes al Congrés dels Diputats ha fet, que d’una vegada, per totes s’hajem publicat una aproximació a les balances fiscals. I tot gràcies a la insistència de CiU ja que els bascos tenen el sistema de concert econòmic. Per fi arriba un poc de transparència. Una pràctica usual als estats democràtics i federals. Ací, els uns i els altres, tots a una veu s’han resistit. Ha costat i ara les coses han de canviar. Les reaccions dels polítics valencians han estat a l’alçada de la autonomia de xixa i llimonà que han pactat. Una bona Comunitat. El President Camps, com sempre, s’intenta posar la medalla. Ell, el gran timonel, no ha fet res per aconseguir la publicació de les balances. Ell ha seguit la consigna centralista del PP i ara vol passar pel gran conseguidor. Ha fet el ridícul amb els seu Estatut de Vergonya, la seua clàusula i la incapacitat manifesta per defendre els interessos del poble valencià.No ha mogut un dit per a reivindicar res. Callat mentre Aznar ens condemnava a la misèria i ell a les seues ordres. Ell, entre altres, és el responsable de l’empobriment del poble valencià i el balafiador dels nostres recursos públics. De la desfeta dels nostres sectors punters i productius. De la destrucció del camp valencià i una taronja que no té preu. Ells ens han comdemnat a tindre unes infraestructures de peatge, som els reis dels barracons, dels salaris irrisoris, de les pensions ínfimes, de la venda de la nostra terra per a sobreviure. Els altres comparsistes de l’Estatutet encara han reaccionat de forma més esperpèntica. Diuen que els impostos els paguen els ciutadans i no els territoris. Consigna de manual de socialista extremeny per a perpetuar l’expoli. I és que per a esta colla de mangantes, els valencians no som un poble, som una Comunidad. I aixi estem. En precari, sense un duro, no tenim ni per a paper a les comisaries.

Font: http://www.enricmorera.com/blog/index.php

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Para ofrendar, nuevas glorias a España... Tararí, tararà... ara, en perdó de la taula, ... si que l'han cagà!!.

Vullguen o no sentir-ho, al País Valencià ens furten 5000 milions de pessetes l'any, a Catalunya 10000 i a les Illes Balears més de 20000. És a dir, als Països Catalans (si, si, als Països Catalans, mal que els sàpiga escoltar-ho, i que hi haja gent que ho pensem i ho digam), ENS FURTA ESPANYA, EIXA ESPANYA QUE CLAR QUE NO VOL SENTIR PARLAR DE PAÏSOS CATALANS, NI DE INDEPENDENCIA, NI DE RÉS QUE S'ASSEMBLE, NOMÉS D'ESTATUTET I DE PPSOE, més de 30000 milions de pessetes tots els anys. On van eixos diners? Es podeu figurar com viuriem de bé -quina qualitat de vida- si pagarem els mateixos impostos i tot el que paguem es quedara ací a la terra i no anara a finançar mangantes i vividors?

Anònim ha dit...

Òstia, açò si que està bó. Ja tenia ganes de sentir coses com les que ha dit Maulet en aquest blog. Encara tenen la caradura de dir que els catalans són uns agarrats i uns "tacaños". Si ja ho deia Mikimoto fà vint anys: Catalunya (i les Illes, i el País Valencià) és el país més solidari que conec: no és que dona el 0,7 % del PIB als pobres, és que els donem el 25% i damunt no tenim dret a protestar, ni a dir rés, perquè si no som "insolidarios"!!.
I mentrestant, els nostres xiquets estudiant en barracons, amb menys metges que ningú, menys llits per 1000 habitants que a Andalusia i Estremadura -els que ells tenen de sobra li'ls paguem nosaltres, es clar.
I mentres, Paco "Mortdeset" demanant aigua: xè, fill de puta, demana vi i per lo menos s'emborratxarem i no pensarem barbaritats d'estos Castellans aprofitosos!!!

Anònim ha dit...

I ahí en va un altra. L'Ovidi ja cantava "Ja no ens alimenten molles. Ja volem el pà sencer. Vostra raó es va desfent. La nostra és força creixent. Les molles volen al vent". El poble valencià NO TÉ perquè aconformar-se en lo que li donen des de Madrid els del PPSOE. NOMÉS DEMANEM EL QUE ÉS NOSTRE.

Anònim ha dit...

Al loro, maulet, que no són milions de pessetes, són 35000 milions D'EURAPIOS, que canvia molt la cosa.