divendres, 17 d’abril del 2009

Premis 25 d'abril del BLOC


Enguany se celebra el trenta aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques al País Valencià. Aquestes eleccions van ser fonamentals per a constituir el sistema democràtic que finalment garantiren les llibertats individuals i col·lectives.

Durant la Segona República espanyola, el valencianisme polític havia començat a donar fruits, però l'alçament militar de 1936 i la posterior dictadura militar van aconseguir esborrar, fins i tot, el record d'allò que havien representat i havien aconseguit partits com la Dreta Regional Valenciana, Esquerra Valenciana o el Partit Valencianista d'Esquerra. A les eleccions d'abril de 1979, doncs, el valencianisme polític hauria de començar de bell nou, per fer-se un lloc en el sistema polític que estava naixent i assegurar la presència del País Valencià en l'incipient sistema autonòmic; els resultats no van ser els esperats, i ja sabem què passava aleshores i què continua passant quan el valencianisme polític no condiciona la política...

Per tot açò, l 'Executiva Nacional del BLOC ha decidit atorgar el Premi 25 d'Abril d'enguany a totes aquelles persones que, en aquests trenta anys, han participat en les llistes municipals nacionalistes, tant a les del BLOC, com a les dels partits nacionalistes que l'han precedit.

En representació de totes aquestes persones que han format part de les llistes, el Premi 25 d'Abril es lliurarà a aquelles que van formar part de les candidatures municipals de 1979, i particularment, als 9 companys que van obtenir acta de regidor.

Els detalls i horari de l'acte de lliurament dels Premis 25 d'Abril els pots trobar en la tarja adjunta.

Des de l'Executiva Nacional volem animar-vos a participar massivament en l'acte i volem, també, demanar-vos que feu l'esforç de localitzar totes les persones que coneixeu que han participat en algun moment en llistes municipals valencianistes als vostres pobles i ciutats i que les convideu a acompanyar-vos a l'acte. Totes elles rebran un petit reconeixement com a record i agraïment. Estarem encantades i encantats de comptar amb la seua companyia i, lògicament, també amb la teua.