dijous, 21 de gener del 2010

MORERA: “ELS VALENCIANS ENS QUEDEM PER DAVALL DE LA MITJANA EN FINANÇAMENT PER LA PASSIVITAT DEL GOVERN VALENCIÀ”

El síndic del grup parlamentari Compromís, Enric Morera (BLOC), ha declarat que el poble valencià, definitivament, “ha eixit molt mal parat amb el finançament autonòmic perquè no sols ens quedem per davall de la mitjana estatal, sinó que som els que menys anem a rebre per càpita de tot l’estat”. En opinió del diputat valencianista, “el pèsim model de finançament al que ens ha condemnat el govern central de Zapatero és un baló d’oxígen electoral per al desorientat Consell de Camps, que sap com rendibilitzar la seua feblesa fent bandera del victimisme polític i de la marginació, quan en realitat es tracta d’un govern que per culpa de la seua passivitat i manca de força reivindicativa, ens hem quedat a la cua en el repartiment”.
El secretari general del BLOC ha denunciat que la Comissió d’Experts, creada el passat mes de juliol per les Corts per a tractar el tema del finançament, “ha estat inoperativa per la falta absoluta d’interés del Consell i, perquè sembla que al PP valencià li interessa un sistema de finançament pèsim, dels pitjors dotats d’entre tots, per a fer un victimisme provincialista i hipòcrita”. Per al portaveu de Compromís, “les valencianes i els valencians no ens mereixem això”.

Morera ha recordat que quan parlem de finançament autonòmic, “parlem d’hospitals, parlem d’escoles, parlem de l’aplicació com cal de la Llei de Dependència i parlem del benestar, un benestar que desgraciadament ha anat deteriorant-se any rere any per una intensa i injustificada marginació del País Valencià per part del govern central i, com no, per una passivitat i una relaxació ociosa sense justificació del govern de Francisco Camps”.

Segons el parlamentari valencianista, “el nostre grup sí que ha fet els deures i tenim un extens informe de la situació i no entenem com la Comissió d’Experts ni s’ha reunit ni ha fet res. Per això, volem que el conseller Camps vinga a les Corts a donar explicacions per la passivitat més que intencionada del Consell en el tema del finançament”.

També, des del grup Compromís volen saber quina és la xifra exacta del finançament, “perquè al dia de hui sols sabem que s’ha fet un lliurament a compte de 872 milions d’euros per part de l’estat”, com també es vol saber “la valoració del Consell de l’acord signat per la Generalitat i el govern, com la valoració que en fa la comissió d’experts de la seua única reunió. I si no està d’acord el Consell, que no ho deuria d’estar si es considera un bon govern, deurien plantejar-nos en seu parlamentària propostes per a millorar eixe model de finançament”, ha finalitzat Morera.