dijous, 21 de gener del 2010

PAÑELLA CONSIDERA INADMISSIBLE EL RETARD DEL PAGAMENT DE LES AJUDES ALS MENJADORS ESCOLARS

El diputat del BLOC ha preguntat al conseller “què ha passat i quines mesures s’han pres per a que una situació tan lamentable com aquesta no es torne a repetir”.
El diputat del BLOC Josep Maria Pañella ha qualificat d’”inadmissible” el retard en el pagament de les ajudes als menjadors escolars per part de la Generalitat. Segons diu, “els col.legis han hagut d’utilitzar les quotes que abonen els pares i els seus remanents propis per a fer front a les despeses de menjador, que no poden esperar a que la Conselleria es digne pagar el que deu, de manera que els seus fons estan començant a escasssejar, després de quatre mesos sense rebre les assignacions pertinents d’aquest servei, ja que les ajudes que ha d’aportar la Conselleria són bàsiques per al seu funcionament. Davant d’una situació com aquesta, li he preguntat al conseller les raons d’aquest injustificable retard en els pagaments, si tenim en compte que aquesta partida estava pressupostada en les despeses previstes per al passat 2009. I, sobretot, les previsions que hi ha per a solucionar-ho d’una vegada i per a que, de cara al futur, no es torne a repetir”.

Pañella ha emmarcat aquests retards “en el context d’un desinterés cada vegada major cap a l’escola pública per part d’una Conselleria la principal funció de la qual, se suposa, és justament el manteniment i millora d’aquest servei. Però Font de Mora sembla més dedicat a posar pals a les rodes al seu funcionament que no a acomplir el seu deure com a conseller. I enmig d’un caos de barracons i deficiències tècniques, les seues preocupacions continuen sent el tema dels uniformes, per a subvencionar els quals sí que hi ha diners, tancar aules rurals amb arguments mercantilistes, o negar-se a cofinançar els ordinadors per a l’alumnat, amb suposades argumentacions sanitàries darrere de les quals hi ha l’enfrontament amb el govern central, pel seu color polític. I, mentrestant, es dedica a ofegar econòmicament els col.legis, com va pretendre fer en el seu dia amb les universitats, per veure si els fa més dòcils i disposats a acceptar les seues ordres, i a no plantar-li cara com van fer el curs passat amb Educació per la Ciutadania en anglés; i d’això se li diu venjança, no administració”.