dijous, 21 de gener del 2010

MORERA: "RTVV HA REAFIRMAT QUE ÉS UNA TELEVISIÓ ANTIVALENCIANA PERQUÈ PREFERIX COMPRAR ELS DRETS E LA FÓRMULA 1 NO PROTEGIR EL DOBLATGE EN VALENCIÀ"

El síndic de Compromís i secretari general del BLOC lamenta que la televisió pública valenciana es gaste suposadament 16 milions d'euros, encara que la direcció de l'ens no ha facilitat dades, en comprar els drets de retransmissió de les carreres de València. Esta decisió contrasta amb la retallada d'un 75% al doblatge en valencià que ha fet Canal 9, passant de 4 milions d'euros a 1 milió i posant en perill més de 400 llocs de treball, segons dades del sector.

El síndic del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha declarat que la decisió de RTVV de comprar els drets de retransmissió de la Fórmula 1 per un import d'uns 16 milions d'euros -encara que la direcció de l'ens no ha donat cap dada-, suposa "una eixida de to més a les quals estem acostumats. Crida l'atenció que una televisió pública amb un deute espectacular, manipulada políticament i que imcompleix sistemàticament totes les lleis valencianes, prefereix continuar sent la portaveu de la bogeria del Consell i continuar malbarant els diners públics, mentre ignora el doblatge en valencià al qual ha sentenciat de mort enguany retallant-li el pressupost i posant en perill més de 400 llocs de treball".

"Ecclestone està fent un gran negoci a València i amb la Generalitat. Mentre el Consell parla de crisi, mentre la maquinària propagandística del PP es dedicar a tirar les culpes de la seua incompetència a altres governs, el magnat britànic que té les seues empreses en un paradís fiscal, no para de cobrar. La Generalitat, amb els diners de totes les valencianes i els valencians, paga un cànon per a tindre la Fórmula 1 en València i ara Canal 9, també amb els nostres diners, també li paguen a Ecclestone per a tindre els drets de retransmissió de les carreres", ha dit Morera.

Morera ha informat que des del grup parlamentari Compromís faran preguntes en les Corts Valencianes per conéixer les xifres exactes del que li costarà a Canal 9 la retransmissió de les carreres de la Fórmula 1 a València. També, el diputat valencianista ha avançat que emprendran accions per defensar al sector del doblatge en valencià, al qual la televisió pública valenciana vol eliminar. "Canal 9 pràctiament ignora el valencià, la qual cosa és un incompliment de la pròpia llei de creació de l'ens, però el pitjor de tot és que també sembla que volen desmantellar Punt 2, on sí que té presència el valencià i que a poc a poc va a menys. La retallada d'un 75% del pressupost destinat al doblatge, posa en perill a les productores, als actors, als traductors i en definitiva a un sector que treballa perquè el valencià siga una llengua de prestigi a la nostra televisió".

Per al líder valencianista, "és una vergonya que els milions de les valencianes i els valencians no es destinen per a promocionar la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat. Si eixe és el valencianisme que tan pregona Camps i els seus, millor que no siguen valencianistes.